Videoblog pentru Mirese-Episodul 7 Foto Video

Posted on duminică, martie 20th, 2016

Nunta este un eveniment de care vrei sa te poti bucura toata viata alaturi de cel cu care te ai hotarat sa faci marele pas, asadar amintirile care raman trebuie pastrate in varianta foto video.

Din cauza emotiilor a a evenimentelor ce se vor derula rapid pe parcursul zile probabil nu vei avea timp suficient sa savurezi totul al aintensitate maxima. Noi vom incerca sa planificam totul in asa fel incat sa te poti bucura cat mai mult de ceea ce se intampla, insa ca si majoritatea mirilor sunt sigur ca veti astepta entiziasmati filmarile si fotografiile de la eveniment. La ce trebuie sa fie atenti mirii cand isi aleg echipa care le va fotografia si filma nunta? Sa si aleaga echipa foto video in functie de preferintele lor asupra imaginii nuntii si in functie de genul de fotografie preferat. Exista doua feluri de fotografi si cameramani: cei care regizeaza mult cadrele si momentele si postura mirilor si celalalt tip care abordeaza intr o maniera fotojurnalistica si captureaza cat mai natural nunta. Un alt sfat e sa nu aleaga in functie de buget pentru ca sunt fotografi talentati care sunt in ascensiune si pot fi chiar mai buni si moderni in abordare decat fotografi si cameramani consacrati care sunt la un pret dublu.

Care sunt tipurile de sedinte foto care le faci mirilor si cand doresti ca ele sa fie programate? Deobicei sedintele foto din ziua nuntii se fac pe la amiaza, desi cred ca este cel mai prost moment, in cazul in care este soare pe cer. Le recomand totusi mirilor sa programeze o scurta sedinta foto la acea ora inainte de apus cand lumina e cea mai potrivita pentru portrete. Apoi mai este sedinta foto-video de dupa nunta trash the dress, asta in cazul in care ei nu sunt multumiti cu pozele din ziua nuntii sau ar vrea ceva mai extravagant, intr o locatie mai speciala pentru ei gen locatia in care s au cunoscut.

Al 3 lea tip de sedinta foto inainte de ziua nuntii si care se numeste love story si care se face pentru acomodrarea mirilor cu camera si echipa foto sau video. Sunt unii miri care prefera sa aiba la nunta doar fotografi altii doar cameramani; tu ce le recomanzi?

Un sfat ar fi sa le ia pe amandoua fiindca partea de video devine tot mai importanta doarece odata cu ascensiunea tehnicii, pe partea de video se permit tot mai multe tehnici apropiate de cele foto, iar partea foto realizata de un fotograf profesionist nu poate fi inlocuita de smartphone uri si de invitatii de la nunta.

Criteriile pentru alegerea fotograf nunta si cameraman nunta sunt urmatoarele : buget, stil, marimea nuntii. Am sa le discut pe larg fiecare si incepe cu bugetul. Fiecare cuplu in cautarea fotografului si al cameramanului au un buget stabilit prentru aceasta investitie. In general mirii accorda serviciilor foto intre 400 si 1200 euro, iar serviciilor video intre 300 si 2000 euro in functie de numarul de persoane din echipa de cameramani. Vorbesc doar de profesionisti, pachetele gen staroste+dj+lautari+foto-video+gheata carbonica etc. se exclud din discutie deoarece in general serviciile foto si video oferite de acestia sunt pe masura banilor. Revenind la fotografii profesionisti si cameramanii profesionisti care nu o fac ca si un job extra de weekend, acestia in ascensiunea lor in cariera incep cu preturi sub media pietei pentru a si creea un critical mass, si portofoliu. Odata cu experienta si numarul comenzilor echipa foto sau video creste preturile odata cu investitiile care le face. Un sfat bun este sa incercati sa vorbiti direct cu fotograful nuntii voastre pentru ca uneori aceste firme trimit vanzatori experimentati pentru negocieri. Incercati sa vedeti cat de larg este portofoliul fotografului si al cameramanului, pentru ca atunci cand nu arata consistenta intre evenimente sau are doar cateva, inseamna ca este la inceput de cariera.

Stilul nuntii tale trebuie sa fie in concordanta cu maniera de lucru a echipei foto sau video. In general sunt doua tipuri de fotograf: cel care e meticulos si regizeaza pozitiile mirilor si cadrele, si mai e fotograful spontan, natural, care imortalizeaza evenimentul cat mai autentic. Mai nou ultima varianta e la mare cautare doarece o mare parte a nuntilor au un caracter usor vintage si cu un aer hand made.

Marimea evenimentului determina si numarul de cameramani la eveniment. In general acestia lucreaza cel mai bine in 2 sau in 3, fiecare filmand din perspective diferite si alternandu le la montaj iar al 3 lea se poate ocupa de sunet sau de macara video sau drona.

Este important ca un fotograf si un cameraman nunta sa detina aparatura performanta si camere de backup in cazul in care se intampla o defectiune.