FAQ

Aici gasiti o lista de intrebari frecvente care ne sunt adresate. Pentru mai multe intrebari legate de desfasurarea sedintelor foto sau a colaborarii adresati-va unui fotograf de pe lista de la contact.

Cum calculam bugetul unei nunti?

Majoritatea mirilor au un buget stabilit pentru fiecare din colaboratorii evenimentului special. Din mai multe surse ale unor nunti reusite am gasit cam aceleasi cifre : Receptia, adica sala si decorul 46-50% din bugetul nuntii; Rochia si costumul mirelui 8-10%; Flori 8-10%; Muzica 8-10%; Foto-video 10-12%; Imaginea nuntii (inele, invitatii etc.) 3-5%; Transport 2-3%; Cadouri 2-3%; Alte costuri neprevazute 8%;

Cateva lucru de luat in considerare pentru stabilirea bugetului sunt : Sursa de bani pentru nunta(economii, parinti, imprumut bancar); numarul invitatiilor; locatia nuntii; data si ora evenimentului pot sa creasca pretul considerabil, si nu in ultimul rand stilul nuntii.

Putem primi materialul brut/raw?

Produsele noastre sunt livrate in stare finita in format jpg sau avi. Desi fotografierea si filmarea se face in format brut, produsele pe care le livram sunt definite prin editarea lor, majoritatea fotografilor/cameramanilor vor refuza sa va livreze materialul brut. In general companiile nu livreaza clientilor produsele nefinisate, iar cand e vorba de arta e ca si cum ai comanda o lucrare pe jumatate terminata.

Cam cate poze primim la un serviciu foto de eveniment?

In functie de eveniment, de numarul persoanelor implicate si de durata evenimentului. In cazul unei nunti, fotograful ofera la sfarsit un minim de 700 poze retusate dar deobicei numarul de fotografii este de 1000 cadre retusate, iar in cazul unui majorat sau botez, minim 500 poze. Numarul de fotografii livrate clientului tine foarte mult de durata evenimentului si de numarul de persoane impicate. Toate fotografiile se livreaza pe dvd si sunt editate.

La cat timp dupa nunta vom primi fotografiile?

- In maxim o saptamana dupa eveniment sau nunta le veti primi pe
wetransfer
. Daca e nevoie de un timp mai scurt de livrare aceasta se poate preciza in contract la anexe. In cazul in care clientul prefera pozele pe format dvd inloc de transfer aceasta se poate face fara costuri aditionale.

Cum se desfasoara colaborarea cu Epic Studio?

- Se stabileste o intalnire cu clientul in care va prezentam portofoliul si stabilim detaliile si linia generala a lucrarii. In contractul semnat intre studio si compania sau persoana fizica se  trec obligatiile si termenii lucrarii. Apoi urmeaza shooting ul propriu zis dupa care prezentam materialul brut iar clientul are ocazia de a alege cadrele sau materialul video care urmeaza a fi editate. Dupa editare materialul se prezinta din nou clientului, acum facandu se ultimele corectari si retusuri dupa care este livrat, printat sau publicat in functie de caz.

Oferiti si albume?

Toate serviciile foto pot fi insotite de albume foto carte, incepand cu dimensiunea 10x10cm (10x20cm deschis) pana la 30x40cm (30x80cm deschis). Tipul de coperta ramale la alegerea dumneavoastra, puteti alege dintr-o gama larga de materiale din piele naturala sau imitatie, poza imprimata pe coperta sau chiar o combinatie de fotografie si material din piele sau imitatie. Albumele fotocarte pot fi de format patrat, landscape sau portrait cu colturi drepte, cu insertie de metal sau rotunjite. Albumele pot fi presate la cald sau la rece si au garantie din partea laboratorului foto 1 an pentru exfoliere, depigmentare.

Este editarea materialelor foto-video inclusa in pachet?

Toate materialele finite sunt ediate si incluse in pretul pachetului. Odata ce materialele editate au ajuns la client, acesta propune modificari iar noi livram din nou materialele editate in maxim o saptamana. Materialul foto sau video brut ramane la noi pana clientul e multumit de servicii si apoi le folosim in scopul nostru de promovare.

Faceti deplasari si in afara clujului?

Suntem situati in Cluj dar primim comenzi din ce in ce mai des in afara orasului asa ca ne deplasam cu placere in orice locatie din tara sau strainatate.